ЦСКА-София победи "Левски", като "червените" решиха мача само за едно полувреме при победа с 3:1 в плейофите на първенството. Това е втора поредна загуба на "сините" от вечния съперник през последните 20 дни - на 7 април "Левски" отстъпи с 0:2.

Първите т.нар. стопроцентови опасни ситуации бяха в полза на "Левски". Първо в 16-ата минута вратарят на ЦСКА-София Густаво Бусато изби в гредата топката, която бе изстреляна от Джавад Ел Джемили и се насочи към вратата след рикошет в тялото на Юрген Матей. Веднага след това Рикардиньо не успя да реализира.

Оттук нататък в продължение на половин час „червените“ установиха контрол над двубоя. И изнесоха урок по норвежки.

В 25-ата минута Улаус Скаршем заби топката точно под гредата след изчистване от страна на „синия“ защитник Хосе Кордоба. Десет минути по-късно Скаршем напредна към вратата на Пламен Андреев, но след като бе покрит от защитник, подаде съм сънародника си Джонатан Линдсет, който удвои с прецизен удар по тревата.

В последната минута на първата част Фабио Лима от „Левски“ върна неразчетено топката към вратаря на "сините" Пламен Андреев. Тя бе овладяна от Марселино Кареасо, който безпроблемно премина покрай Андреев и реализира на празна врата за 3:0.

След почивката левскарите излязоха преобразени. Възпитаниците на Николай Костов започнаха една след друга атаки към червената врата.

Двама от най-добрите на терена – нападателят Марин Петков от „Левски“ и гамбийският защитник Санянг от ЦСКА-София, си удариха главите при сблъсък и също трябваше да бъдат заменени.

Играта на „сините“ даде резултат в 61-ата минута, когато резервата Асими Фадига намали на 3:1

През втората част футболистите на ЦСКА-София видимо намалиха оборотите. Очевидно те мислеха за полуфиналния реванш на 1 май с „Ботев“ за Купата на България в Пловдив. Първия мач в София завърши 1:0 за пловдивчани.

Бразилецът Фернандо Каранга на няколко пъти се оказа в засада и не успя да вкара гол. За сметка на това той тръгна да дразни публиката на противника с неприлични жестове, за което получи жълт картон. Заради глупавата си постъпка ще пропусне решителния мач срещу „Ботев“.

Поражението отдалечава „Левски“ от евротурнирите. „Сините“ могат да заемат в най-добрия случай третото място в крайното класиране. При това положение те ще трябва да играят бараж със седмия – „Ботев“ (Пд), ЦСКА 1948, „Арда“ или „Славия“.