22-ма играят, „Реал“ (Мадрид) печели.

Така спокойно би могла да звучи днес някогашната сентенция на легендата Гари Линекер за Германия.

„Реал“ (Мадрид) отново е финалист в Шампионската лига и има шанс да стане шампион на континента за 15-и път. След като изоставаха с 0:1 на свой терен срещу германския „Байерн“, „Лос Меренгес“ („целувките“) направиха пълен обрат и спечелиха с 2:1.

Победата дойде с два гола на 34-годишния ветеран Хоселу, който влезе като резерва.

Така след 2:2 в първия мач в Мюнхен и общ резултат 4:3 „Реал“ (Мадрид) ще си оспорва трофея с друг германски тим – „Борусия“ (Дортмунд). Финалът е на 1 юни на стадион „Уембли“ в Лондон.

Първото полувреме в Мадрид завърши 0:0. Резултатът бе открит от „Байерн“. Това стана в 68-ата минута. Канадецът Алфонсо Дейвис отбеляза гол, след като получи пак като по конец от английския си съотборник Хари Кейн.

„Реал“ изравни в 88-ата минута. Това стана след груба грешка на вратаря на „Байерн“ Мануел Нойер. Той изби топката пред себе си след не особено опасен удар на Родриго и намиращият се там Хоселу изравни.

В първата минута на добавеното време пак Хоселу обърна резултата след пас на Антонио Рюдигер.

В последните секунди на добавеното време Матейс де Лихт вкара за „Баейрн“. Оказа се обаче, че още преди удара му съдията е марскирал засада на Мазрауи. Целият отбор на гостите тръгна да оспорва решението. Така добавеното време вместо 9 минути стана повече от 15.

Ден по-рано „Борусия“ (Дортмунд) победи като гост „Пари Сен Жермен“ с 1:0. Германците спечелиха със същия резултат и домакинския си мач и ще бъдат съперници на „Реал“.